fbpx

INSPANNINGSTEST

Breng je conditie in kaart door een inspanningstest

Een inspanningstest of ook wel lactaattest genoemd, geeft je een idee over je huidige conditie. Het kan interessant zijn voor iedere sportbeoefenaar die op een correcte manier zijn conditie/uithouding wil verbeteren. Aan de hand van de test bepalen we de aerobe en anaerobe drempel om van daar uit je trainingsintensiteiten mee te geven. Na de test krijg je een uitgebreid persoonlijk verslag met trainingsadvies in functie van het vooropgestelde doel. Bij Refit – Hofstade ben je aan het juiste adres om je conditie te meten.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Voor wie?


Bij Refit – Hofstade kan je terecht voor een inspanningstest in het lopen, fietsen en zwemmen. Afhankelijk van je sportdiscipline en fitheid zal de test bepaald worden. Een inspanningstest dient zo sportspecifiek mogelijk te zijn. De test kan gedaan worden bij sporters van elk niveau. Het geeft bij iedereen een zicht op welke manier je moet gaan trainen om je conditie te verbeteren. Door in de toekomst testen te vergelijken, houden we je progressie in het oog en kan er bijgestuurd worden waar nodig. Elke test wordt voorafgegaan door een intakegesprek om inzicht te krijgen in jou als sporter en waarbij eventuele voorgaande tests bekeken worden.

Hoe?


Er Is Mogelijkheid Tot Een Labotest Op De Loopband, Fietsergometer En Onze Wahoo Fietstrainer. Voor Elke Sportdiscipline Hebben We Vooraf Bepaalde Protocollen. Bij De Fietstest Verhoogt De Weerstand (Wattage) Elke 3 Min, Bij Een Looptest Neemt De Snelheid (Km/H) Toe Elke 3 Min. De Intensiteit Wordt Steeds Verder Opgedreven Tot Er Uitputting Optreedt En De Test Moet Worden Gestopt. Na Elke Blok Van 3 Min Wordt Er Bloed Afgenomen Om De Lactaatwaarde Te Bepalen En Wordt Je Hartslag Genoteerd. Bij Een Veldtest Wordt Er Progressief Een Bepaalde Afstand Afgelegd (4x). De Eerste Is Het Rustigste En De Laatste Is Voluit. Tussen Elke Progressieve Stap Wordt Er Bloed Afgenomen Om De Lactaatwaarde Te Bepalen En Wordt Je Hartslag Genoteerd

VOORBEREIDING?


Het is zeer belangrijk dat je op het moment van de testafname uitgerust, niet ziek en niet geblesseerd bent. Wij raden dan ook aan om ten minste 2 dagen voor de test geen lange of zware inspanningen te doen. -Na deelname aan een wedstrijd neem je best nog een grotere marge. Lichte trainingen kunnen natuurlijk wel , zolang je maar fris aan de test kan beginnen. -Zorg er ook zeker voor dat je de dag van de test voldoende gegeten, gedronken en geslapen hebt. -Voorzie sportieve kledij, een handdoek, water en iets kleins om achteraf te eten. Breng je eigen loopschoenen (proper) of fietsschoenen +pedalen mee voor tijdens de inspanningstest.

Maak nu een afspraak en breng je conditie in kaart.

Prijs?

90
  • Intakegesprek
  • Inspanningstest
  • Bepaling drempels en trainingszones
  • Trainingsadvies
  • Evaluatie verslag